Testene på Melløs ble en suksess

Situps01(8.11.) For et engasjement og for en iver. 34 av 39 spillere møtte til de fysiske testene i treningslokalet til Moss idrettslag på Melløs stadion. Neste runde er «Nordlie-testen» kommende tirsdag.

20171107ghTrening– Dette ble en fantastisk økt. Det var super stemning og vanvittig bra innsats av alle som var med. Virkelig en dag som ga mye inspirasjon til den jobben som skal gjøres med basistreningen, sier Geir Myklebust.

I samarbeid med Geir Moen skal han gjennom vinteren kjøre et spennende treningsopplegg som skal bedre guttas hurtighet, koordinasjon og styrke.

Gode øvelser
Øvelsene gutta gjennomførte tirsdag kveld var 10m og 40m løp, stille lengde, pushups, situps, kassehopp og en enkel agility test, - eller løp med retningsforandring. De samme testene skal kjøres senere i vinter for å se en forhåpentlig utvikling. Testene skal ikke legges til grunn for noen som helst «rangering» av guttene.

Hver spiller får etter hvert et oppsettt med sine egne resultater, som danner grunnlag for videre trening slik at alle får muligheten til å forbedre seg der det trengs. Tanken er at basistreningen som gjennomføres i løpet av vinteren skal være gøy og meningsfylt, samt gi hver og en muligheten til å vurdere sin egen progresjon.

Kvelden på Melløs ble avsluttet med kassehopp i 90 sekunder, og det var nok den hardeste øvelsen. Noen av øvelsene tok gutta to ganger, men det var ingen som spurte om vi skulle kjøre kassehopp to ganger. Wink

«Nordlie-testen» istedenfor 3000

Trenerne er blitt enige om å gjennomføre den mer fotballrettede «Nordlie-testen» istedenfor 3000 meter.
Den foregår slik: En og en spiller løper om gangen, men det foregår på flere stasjoner. Gutta løper i sju minutter med 20 sekunder hvile etter to, fire og seks minutter. Totalt blir testen da åtte minutter. En runde er totalt på 60 meter. Det løpes i åttetall mellom to kjegler som har en avstand på 30 meter. Flest antall runder er målet for testen.

Vi kjører testen på treningen tirsdag 14. november 19:15 på Refsnesbanen.