Roy Johannessen er ny trener for våre gutter

Sprint(30.10.) – Fotball skal være gøy, og mine mål for 2018 er helt klare. Jeg er opptatt av utvikling foran resultater. Jeg vil se fotballglede, og vil være med på å bidra til å skape økt samhold og godt kameratskap. Det sier Roy Johannessen som er ansatt av klubben for å ha det sportslige ansvaret for 2005-årgangen.

Han får med seg Johan Lykke Trier (17) og Lars Verwegen (17) som hjelpetrenere, og i tillegg vil også det «gode gamle» støtteapparatet bli med videre.

Roy er 27 år og går nå inn i sin åttende sesong som trener i Sprint-Jeløy. Han har vært assistent rundt 94-årgangen i tre sesonger, trener for 99-gutta i tre sesonger og har hatt en sesong med juniorlaget. I tillegg har han også hatt ansvaret for Sprintakademiet GET i 2014-16.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Roy 2

Roy har en bachelor i Sport Management fra Norges Idrettshøgskole og følger for tiden UEFA B-lisensutdanningen i NFFs trenerutdanningsstige, hvor primærmålgruppa er trenere i ungdomsfotballen. Han tar også tradisjonell lærerutdanning ved siden av.

God ramme for utvikling
På et møte med støtteapparatet nylig forklarte Roy litt om sin trenerfilosofi. Han vil skape en god ramme for utvikling gjennom et godt verdigrunnlag og gitte krav.

Kort om spillestilen:

• En ballbesittende, gjennombruddshissig fotball
• Presse motstander så høyt som mulig
• Være kontringsklare og gjennvinningshissige

Oppførsel, holdninger, treningsoppmøte og ferdigheter skal være de viktigste faktorene for uttak til lag og andre tiltak.

Krav til spillere og ledere:

• Vis god oppførsel
• Møt forberedt, til tiden og med et ønske om å trene
• Meld ifra hvis du ikke kan komme
• Vis respekt for dommere, medspillere, motspillere og trenere
• Ha en positiv holdning til utfordringer og arbeidsoppgaver
• Stygg språkbruk er forbudt
• Det er nulltoleranse for mobbing

Treningsstart er satt til mandag 13. november kl. 17:30 på Bellevue.
Da blir det først spillermøte og så en kort trening. Det blir lagt opp til fire aktiviteter i uken frem til mandag 18. desember som er siste treningsøkt før jul. Det blir også invitert til et foreldremøte før jul med informasjon om 2018-sesongen.

Trenerduoen Moen & Myklebust skal gjennom vinteren samarbeide om et spennende treningsopplegg som skal bedre guttas hurtighet, koordinasjon og styrke.
Første økt med dette blir tirsdag 7. november kl. 17:00. Alt vil foregå inne i treningsanlegget til Moss idrettslag i kjelleren på Melløs stadion.

Nye treningstider:
Mandag 17:45 - 19:30 Bellevue
Tirsdag 19:15 - 21:00 Refsnesbanen
Torsdag 19:15 - 21:00 Refsnesbanen
Lørdag 11:30 - 13:00 Refsnesbanen